A recipe from Aragón, which is best enjoyed ready baked in a weekend afternoon in winter. I made an apple turnover, but the result is delicious too with quince, peach or other fruit with a firm texture.
Ingredientes: (para tres farinosos grandes)
- 1Kg de masa de panadería.
- 1/2 kg de azúcar.
- 1/4 litro de aceite de oliva virgen extra.
- 1/4 kg de harina.
- 3 membrillos ó manzanas.
Elaboración.Se extiende bien toda la masa de pan lo más fina posible. En el centro se va echando aceite, azúcar y un poco de harina. Se dobla y se extiende otra vez amasando para
que quede todo bien mezclado. A continuación se vuelve a echar un poco de aceite y
azúcar y encima se colocan las láminas de membrillo o manzana que previamente hemos
cortado. Encima de la fruta se vuelve a echar un poco más de azúcar. Se dobla la masa
por la mitad y se hace un raizadillo en los bordes. Se corta en tres trozos alargados y se
vuelve a hacer el rizadillo en los bordes de los cortes. Los trozos los haremos según las
bandejas en las que los colocaremos. Se espolvorea un poco de azúcar por encima y
se unta con un poco de aceite. Se mete al horno a unos 200ºC durante unos 20 minutos.
Cuando se enfría ya está listo para comerlo.
Ingredients: (for three large farinosos)
- 1 kg of bread dough.
- 1/2 kg of sugar.
- 1/4 liter of extra virgin olive oil.
- 1/4 kg flour.
- 3 quinces or apples.
Directions.
Extend well all the bread dough as thin as possible. In the center, pour
oil, sugar and a little flour. Bend and stretch again kneading so
that it is well blended. Then turn, add a little oil and sugar and place sheets of quince or apple on top. Add a little more sugar. Fold the dough in half and turn at the edges. Cut into three pieces and turn the edges of the cuts. Sprinkle a little sugar on top and smeare with a little oil. Put it in the oven at 200°C for about 20 minutes. When it cools it is ready to serve.
oil, sugar and a little flour. Bend and stretch again kneading so
that it is well blended. Then turn, add a little oil and sugar and place sheets of quince or apple on top. Add a little more sugar. Fold the dough in half and turn at the edges. Cut into three pieces and turn the edges of the cuts. Sprinkle a little sugar on top and smeare with a little oil. Put it in the oven at 200°C for about 20 minutes. When it cools it is ready to serve.
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